ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,26% - до 1509,68 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1621,90 пункту, що на 0,38% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно позитивний, вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися зростанням основних індексів, які додали близько 0,7%, проте відступили від максимальних внутрішньоденних значень.

Позитивні сигнали сьогодні надходять в основному з сировинного ринку. Вартість нафти WTI на торгах напередодні виросла на 1,68 дол. - до рівня 102,7 дол./бар., що було забезпечено як поліпшенням настроїв на фондових ринках, так і звітом Міністерства енергетики США. Дані показали більше, ніж очікувалося, зростання запасів нафти за минулий тиждень, однак запаси бензину при цьому впали на 4,3 млн бар. проти прогнозів зниження на 1,38 млн бар. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в травні додають 0,13%, торгуючись на рівні 102,8 дол./бар., у той час як ф'ючерси на нафту марки Brent ростуть менш ніж на 0,1% і перебувають на значенні 120,21 дол./бар.

Аналітик ГК "Алор" Наталя Лесина вважає, що торговельна сесія на російському ринку акцій сьогодні може розпочатися поблизу рівнів закриття, оскільки значних змін у зовнішньому тлі не відбулося. При цьому вона відзначає, що сьогоднішній день буде насичений подіями. "Найбільший інтерес представляє звітність Google, але результати діяльності компанія оголосить лише після закриття торгів в США. Так, відкриття торгів завтра на російському ринку буде вкрай напруженим, оскільки його визначить не лише звітність, а й блок статистики по китайській економіці, очікування якої не сприяє переносу позицій на завтра", - повідомляє експерт. Крім того, сьогодні відбудуться боргові аукціони в США і Європі. Якщо американське розміщення навряд чи вплине на хід торгів, то розміщення боргових паперів Італії може внести значні корективи. Інвестори звернуть увагу як на зміну доходностей, так і на обсяг розміщення, підсумувала аналітик.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні підвищенням провідних індексів: індекс ММВБ виріс на 0,51% - до 1505,77 пункту, індекс РТС додав 0,62%, піднявшись до позначки 1616,95 пункту. Обсяг торгів на об'єднаній фондовому майданчику ММВБ-РТС склав майже 463 млрд руб. Фондові торги в Європі 11 квітня 2012 р. завершилися зростанням провідних індексів. Як відзначають експерти, дане зростання, що пішов за періодом спаду, швидше за все, є технічним.

Фондові торги в США 11 квітня завершилися підвищенням провідних індексів.