ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,71% - до 1275,42 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1273,95 пункту, що на 1,05% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, сьогодні російські індекси можуть відкритися в помірно негативній зоні. Після закриття торгів на російському ринку світові індикатори так і не визначилися з напрямком руху, і торги проходили волатильно. Ф'ючерс на індекс S&P500 йшов в район 1310 пунктів, але після повернувся до 1320 пунктів. "Сьогодні на світових ринках спостерігаються розпродажі: помірно знижуються ф'ючерси на індекси США і ф'ючерси на нафту. У зв'язку з цим, незважаючи на те, що американські ф'ючерси залишилися на тих же рівнях," ведмеді "можуть відвести російський ринок на трохи більш низькі рівні" , - прогнозує експерт.

Торги на американському ринку закрилися напередодні в плюсі: індекс S & P500 додав 0,14%, індекс Dow Jones - 0,27%. Невеликим плюсом ринок зобов'язаний прем'єр-міністру Італії, згідно із заявами якого випуск єдиних облігацій підтримує Італія, а Греція може залишитися в єврозоні. Статистика, оприлюднена напередодні, виявилася змішаною і не сприяла формуванню рухів на ринку.

Ціна нафти марки WTI з поставкою в липні на торгах напередодні виросла на 70 центів - до 90,66 дол./бар., що відбулося завдяки поліпшенню настроїв на фондових ринках, а також технічного відскоку, викликаного пробиттям підтримки 90,7 дол./бар . З ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в липні втрачають у вартості менше 0,1%, торгуючись на рівні 90,58 дол./бар., у той час як ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на 0,21%, торгуючись на рівні 106,32 дол./бар. "Тиск на котирування надають новини про можливе уповільнення темпів зростання кредитування в Китаї. У той же час завершилися вчора переговори Ірану з низкою країн щодо ядерної програми поки закінчилися нічим і повинні продовжитися в червні. Цілком імовірно, що іранська сторона не дуже прагне йти на компроміс і лише тягне час, що згодом може посилити конфлікт", - прокоментувала аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
Сьогодні важливою статистики не очікується. Звернути увагу варто лише на переглянутий індекс довіри споживачів за даними Мічиганського університету.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні значним зростанням основних індексів. Індекс ММВБ виріс на 2,22%, склавши 1284,48 пункту, індекс РТС - на 1,8% - до позначки 1287,08 пункту. Обсяг торгів на фондовому ринку на об'єднаній біржі ММВБ-РТС перевищив 400 млрд руб. Фондові торги в Європі 24 травня 2012 р. завершилися підвищенням провідних індексів. Тенденція до підвищення продовжилася незважаючи на те, що занепокоєння інвесторів, пов'язані з можливим виходом Греції зі складу зони євро, продовжували робити негативний вплив на світові біржі. При цьому інвестори так і не дочекалися виразних заяв за рішенням "грецького питання" від учасників що відбувся напередодні неформального саміту Євросоюзу. Однак, попереджають експерти, загальний настрій на ринках залишається переважно негативним.

Нагадаємо, торги в Європі 24 травня 2012 р. завершилися підвищенням провідних індексів.