ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 8:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,22% - до 1555,76 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1636,36 пункту, що на 0,58% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на відкритті 0,16%, почавши день на позначці 10680,29 пункту.

Аналітик ГК "Алор" Наталя Лесіна вважає, що на початку торгів по російському фондовому ринку прокотиться хвиля розпродажів. "Негативні сигнали надходять з валютного ринку, який і визначить настрої інвесторів на початку дня. Пара євро/долар після закриття торгів на вітчизняному ринку просіла і пішла нижче 1,32. Зміцнення американського долара позначилося на сировинному ринку: ф'ючерси на нафту марки Brent не втрималися вище 118 дол./бар. і протестували 117 дол./бар. ", - повідомляє експерт. Падіння пари євро/долар, що сформувало помірно-негативний фон для російського ринку, пов'язане з рейтинговою новиною. Агентство Moody's сьогодні знизило рейтинги низки європейських країн, що серйозно послабило євро. Нагадаємо, раніше рейтинги вже були знижені як агентством S&P, так і агентством Fitch, тому зниження рейтингів для ринків новиною не стало.

Однак перегляд прогнозу по рейтингу Великобританії до "негативного" засмутив інвесторів: до Moody's жодне агентство з "великої трійки" даного кроку не вживало, зазначає Лесіна.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно негативний, упевнена аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися зростанням основних індексів, які додали порядку 0,5-0,9% на новинах про схвалення грецьким парламентом заходів бюджетної економії. Після зростання на біржових майданчиках, продемонстрованого напередодні, сьогодні очікується корекція.

Російські фондові індекси завершили торги напередодні впевненим зростанням: індекс ММВБ виріс на 2,23% - до 1559,21 пункту, значення індексу РТС склало 1645,01 пункту, збільшившись на 2,6%. RTS Standard додав 2,36%, закріпившись на позначці 10697,28 пункту. Обсяг торгів на об'єднаній фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 285 млрд руб. Фондові торги в Європі 13 лютого 2012 р. також закрилися підвищенням провідних індексів на тлі новин з Греції.

Різноспрямовано торгуються сьогодні фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Зведений індикатор MSCI ASIA APEX 50 за станом на 8:00 за київським часом просів на 0,08% в порівнянні з рівнем закриття попередньої торгової сесії. При цьому японські індекси Nikkei і Topix додають 0,69% і 0,62% відповідно на тлі рішення Центробанку Японії зберегти облікову ставку на колишньому рівні. Індекс Гонконгу Hang Seng просів на 0,06%. Кілька значніше на загальному негативному тлі знижуються індекси материкового Китаю.