ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 08:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,59% - до 1596,84 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1704,82 пункту, що на 0,96% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно негативний, вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. З ринку нафти надходять негативні сигнали. Сьогодні з ранку вартість нафти, після зростання в кінці минулого тижня, коригується і йде вниз, чому сприяють в тому числі опубліковані на вихідних дані про максимальний за більш ніж 20 років дефіцит торгового балансу Китаю в лютому і, відповідно, сповільнення зростання експорту країни. Ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у квітні втрачають 0,69%, торгуючись на рівні 107,13 дол./бар., у той час як ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на 0,53%, торгуючись на рівні 124,69 дол ./бар.

На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, зовнішній фон сьогодні спонукає до помірної корекції російського ринку. "Так, уже на початку сесії індекс ММВБ може піти нижче психологічної позначки 1600 пунктів, яку рублевий індикатор успішно подолав напередодні. Корекційні настрої сьогодні сформовані під ф'ючерсах на американські індекси і у ф'ючерсах на нафту, а також в парі євро/долар. Але зниження досить символічне, і пов'язане воно переважно з технічними факторами ", - відзначає експерт. Сьогодні важливою статистики протягом торгової сесії не очікується. Дані по бюджету США будуть оголошені після завершення торгів на російському ринку, зустріч Єврогрупи також пройде вже після закриття торгів.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні впевненим зростанням провідних фондових індексів: індекс ММВБ виріс на 2,13% - до 1606,33 пункту, індекс РТС - на 2,64% - до 1721,52 пункту. Обсяг торгів на об'єднаній фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 376 млрд руб. Фондові торги в Європі 9 березня 2012р. завершилися підвищенням провідних індексів. На сприятливі настрої інвесторів вплинули вести з Греції, де на обмін держоблігацій погодилися власники 85,8% паперів. Крім того, сприятливо вплинули дані зі США, що свідчать про зниження безробіття і збільшення числа робочих місць.

Переважно в червоній зоні торгуються сьогодні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Зведений індикатор MSCI asia apex 50 просів на 0,84% в порівнянні з рівнем закриття попередньої торгової сесії. Японські індекси Nikkei 225 і Topix втрачають 0,27% і 0,28% відповідно. Індекс Гонконгу Hang Seng знижується на 0,67%.

Нагадаємо, фондові торги в США 9 березня 2012 р. завершилися підвищенням провідних індексів.