ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському фондовому ринку завершилися зниженням провідних фондових індексів. За підсумками сьогоднішньої торгової сесії індекс ММВБ впав на 0,73% - до 1383,42 пункту, індекс РТС досяг відмітки 1373,73 пункту, знизившись на 1,54%. Індекс RTS Standard знизився на 0,74% і склав 9466,97 пункту. Обсяг торгів на ФБ ММВБ сьогодні перевищив 8,9 млрд дол., на РТС - 388 млн дол.
У лідерах падіння сьогодні опинилися акції "Сургутнефтегазу" (-3,62%), "Татнефті" (-2,9%) і "Мечела" (-5,61%). Краще за ринок поводилися акції "Уралкалія" (+2,62%), "Ростелекому" (+6,44%) і "Інтер РАО ЄЕС" (+2,38%).
На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесіної, протягом сьогоднішнього дня на хід торгів вплинули дані по сальдо зовнішньої торгівлі Єврозони. "Профіцит склав 1,1 млрд євро, тоді як очікувалося 1 млрд євро, проте така статистика була негативно сприйнята інвесторами, оскільки, по-перше, невелике перевищення показника над прогнозом нівелювалося переглядом профіциту торгового балансу за попередній місяць з 2,9 млрд євро до 2,7 млрд євро, а по-друге, за місяць профіцит серйозно скоротився", - відзначає експерт.
Наступного тижня, на думку аналітика компанії "Атон" Олени Кожухової, світові ринки знов звертатимуть увагу на стан боргових ринків Європи і коментарі лідерів відносно подолання кризи в регіоні. У США також очікується публікація великої кількості цікавих макроекономічних даних. "В тому випадку, якщо побоювання щодо погіршення ситуації в Європі знов не вийдуть на перший план, а американська статистика не виявиться розчаровуючою, у світових майданчиків разом з російськими будуть всі шанси піднятися вище", - вважає Кожухова.