ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зростанням основних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися сьогодні зростанням основних індексів. Індекс ММВБ виріс на 1,76% - до 1408,31 пункту, індекс РТС - на 0,66% - до 1490,82 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 440 млрд руб.

У лідерах зростання за підсумками торгового дня перебували папери "Полюс Золота" (+9,38%) і котирування "Разгуляя" (+8,3%). Звичайні акції "Мечелу" подорожчали на 5,48%, "Новатеку" - на 4,94%. У лідерах падіння значилися звичайні акції "Татнефті" (-1,88%) і папери ОГК-3 (-1,88%).

Нагадаємо, торги на російському ринку акцій почалися сьогодні різноспрямованим рухом провідних фондових індексів. Станом на 9:16 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,89% - до 1396,33 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1474,67 пункту, що на 0,43% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова відзначає, що російські фондові індекси сьогодні укріпили свої позиції завдяки поліпшенню зовнішнього фону. При цьому підтримку індексу ММВБ також надало падіння рубля після тривалих вихідних, указує експерт. На торгах в Європі сьогодні також можна було спостерігати зміцнення індексами своїх позицій. Ф'ючерси на індекси США також прискорили темпи висхідного руху, а ціни на нафту WTI протягом торгів в Росії вийшли з негативною на позитивну територію.

Кожухова вважає, що зростання на світових фондових майданчиках сьогодні в другій половині дня обумовлене як технічним відскоком від мінімумів, так і непоганою статистикою по ринку праці США. Дані показали зниження числа первинних звернень за виплатою з безробіття за минулий тиждень з 368 тис. до 367 тис. Гравці фондового ринку при цьому не звернули особливої уваги на зростання дефіциту торгового балансу США в березні з 45,4 млрд дол. до 51,8 млрд дол., указує експерт.

"У короткостроковому періоді цілком вірогідне продовження відновлення індексів з мінімальних значень, проте в цілому ситуація в Європі, як і раніше, несе в собі серйозні ризики, які на даний момент виходять головним чином з Греції і Іспанії", - прогнозує Кожухова.

Нагадаємо, 8 травня торги на ринку акцій РФ завершилися зниженням індексів.