ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 08:10 за київським часом індекс ММВБ піднявся на 1,93% - до 1261,29 пункту.

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 08:10 за київським часом індекс ММВБ піднявся на 1,93% - до 1261,29 пункту. Індекс РТС виріс до 1084,1 пункту, що на 2,04% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Склався до початку торгів на російському ринку зовнішній фон аналітики оцінюють як змішаний. На думку експертів, торги на російських фондових майданчиках можуть початися з відскоку, обумовленого незначним зниженням напруженості після проведення референдуму в Криму.

Згідно з результатами референдуму, за приєднання півострова до Росії проголосувало 96,6% виборців. Між тим, міжнародне співтовариство вважає дії Росії на півострові порушенням суверенітету України і відмовляється визнати референдум у Криму легітимним. З сьогоднішнього дня очікується введення санкцій, поки політичних, зі сторони Євросоюзу по відношенню до Росії, що частково вже закладено в котирування вітчизняних акцій. На користь оптимістів грає те, що США, Євросоюз і Росія націлені на вирішення суперечок по Україні дипломатичним шляхом і продовжують переговори. Таким чином, відбувається поступова деескалація конфлікту, а це, в свою чергу, тягне за собою перегляд премії за ризик на користь зменшення, відзначають аналітики.

У свою чергу експерти МФЦ вважають, що новий тиждень для ринків капіталу буде дуже складним.

"Швидше за все, загроза санкцій різного рівня, що не підходять під формат СОТ, може виявитися реальністю, і тоді розпродажу лише посиляться. У разі негативного варіанту розвитку подій індекс ММВБ ризикує опинитися в області 1180 пунктів, РТС здатний піти до 950 пунктів. В цілому очікування поки дуже мінорні й складні - вся увага на геополітику", - вважають аналітики МФЦ.

За підсумками торгів 14 березня 2014 р. фондовий індекс ММВБ опустився на 0,89% - до позначки 1237,43 пункту. У той же час розраховується в доларах індекс РТС впав на 1,43% - до позначки 1062,47 пункту.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону сьогодні змінюються різноспрямовано. За даними на 08:00 за київським часом, японська індекс Nikkei знизився на 0,44%, гонконгський індекс Hang Seng опустився на 0,18%, а китайська Shanghai Composite виріс на 0,66%.

Офіційна ціна нафти марки WTI за підсумками торгів 14 березня 2014 р. на біржі в Нью-Йорку підвищилася на 0,69 дол. і склала 98,89 дол. за бар. Офіційна ціна нафти Brent за підсумками торгів 14 березня 2014 р. на біржі в Лондоні зросла на 1,18 дол. і склала 108,57 дол. за бар.