ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися підвищенням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 17 квітня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:20 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,21% - до 1325,39 пункту

Торги на російському ринку акцій 17 квітня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:20 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,21% - до 1325,39 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1162,15 пункту, що на 0,68% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Як вважає старший аналітик "Альфа-Банку" Гельди Союнов, сьогодні торги на російському ринку акцій почнуться зі зниження основних індексів. Цьому сприяють як зовнішні, так і внутрішні негативні чинники. Звітність американських IT-гігантів за I квартал 2014 р. виявилася гірше очікувань ринку. Фінансові показники IBM, Google і SAP виявилися гірше прогнозів ринку. Сьогодні вночі сталося збройне зіткнення в Донецькій області. Додатковий тиск на російські індекси може надати чергове попередження президента США про введення санкцій проти РФ. Ціни на нафту марки Brent опустилися нижче за позначку 110 дол. за бар. після виходу щотижневого звіту від Міненерго США. Зростання запасів нафти за минулий тиждень перевищив у вісім разів прогнози аналітиків. Фондові індекси країн АТР незначно зростають на тлі ослаблення курсу американського долара до основних валют. Глава ФРС Джанет Йеллен напередодні заявила про готовність підтримати американську економіку. Опублікований економічний огляд зафіксував продовження росту активності в більшості регіонів США, зазначив він.

Аналітик АКБ "Російський Капітал" Анастасія Соснова нагадує, що сьогодні в Женеві повинні відбутися переговори у форматі США-ЄС-Росія-Україна з питання врегулювання українського кризи. На її думку, інвестиційне співтовариство віддасть перевагу сидіти склавши руки в очікуванні результатів. Сьогодні ж відбудеться "пряма лінія" з президентом РФ Володимиром Путіним. Таким чином, інвесторам буде на що звернути увагу і надалі з чого сформувати більш точну оцінку ситуації, зазначила вона. Втім, індекс ММВБ навряд чи вийде за межі діапазону 1300-1350 пунктів. Між тим виступ глави ФРС США Джанет Йеллен трохи підвищило рівень оптимізму на інших майданчиках, так як вона підтвердила бажання регулятора допомагати американській економіці низькими ставками навіть при досягненні безробіттям мети в 6,5%. Слова глави ФРС США спровокували ослаблення американського долара і підйом євро до 1,384 дол..

У попередній торговий день, 16 квітня, торги на російському ринку акцій завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ підріс на 0,887% - до позначки 1322,60 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 0,99% - до 1154,31 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 401 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня стали "префи" Сбербанку (+2,53%), звичайні акції цього банку (+124%), Газпрому (+0,98%) і більшості інших "блакитних фішок". У "червоній" зоні завершили сесію папери, наприклад, "Татнафти" (-0,53%) і "Уралкалія" (-0,65%).