ua en ru

Торги ф'ючерсами на нафту Brent і WTI 6 квітня не проводяться у зв'язку зі Страсною п'ятницею у західних християн

Торги ф'ючерсними контрактами на нафту на лондонській біржі ICE Futures Europe і нью-йоркській NYMEX сьогодні не проводяться у зв'язку зі святкуванням Страсної (Великої) п'ятниці західними християнами.

За підсумками торгів 5 квітня 2012 р. ціна ф'ючерсу Brent на товарній біржі ICE Futures Europe з виконанням у травні підвищилася на 1,09 дол., або 0,9%, і склала 123,43 дол./бар. Травневий контракт WTI на NYMEX подорожчав на 1,84 дол. (плюс 1,8%) - до 103,31 дол./бар.

5 квітня світові ціни на нафту підвищилися після дводенного зниження. Котирування "чорного золота" росли в тандемі з американськими акціями та іншими ризиковими активами після виходу оптимістичної статистики по ринку праці США. Число первинних заявок на допомогу з безробіття в США знизилося за тиждень 26-31 березня на 6 тис. - до 357 тис. (найнижчий рівень за 4 роки).

За укорочений торговий тиждень ф'ючерси WTI додали 29 центів, або 0,28%. Тижневе зростання Brent склало 55 центів, або 0,45%.

Страсна п'ятниця відзначається перед Великоднем, яка в нинішньому році припала у католиків і протестантів на 8 квітня. Страсна п'ятниця присвячена спогаду про хресну смерть Ісуса Христа, зняття з хреста і поховання.