ua en ru

ТНК-ВР уклала прямий контракт з польською PKN Orlen на поставку нафти

ТНК-ВР уклала прямий контракт з польською PKN Orlen на поставку нафти. Про це РБК повідомив представник російської компанії. Подальші подробиці він уточнювати не став, але, за даними ряду ЗМІ, мова йде про постачання 300 тис. т нафти марки Urals у липні-вересні 2011 р.
PKN Orlen є однією з найбільших нафтохімічних корпорацій Центральної і Східної Європи. Основні сфери діяльності компанії пов'язані з сирою нафтою, дизельним паливом, реактивним паливом і нафтохімічної продукцією. PKN Orlen займає міцні позиції на ринках країн Центральної і Східної Європи, маючи мережу станцій в Польщі, Німеччині, Чехії та Литві.
ТНК-ВР - третя за величиною російська нафтова компанія. ВР і ААР володіють компанією ТНК-ВР на паритетній основі. Акціонерам ТНК-ВР також належить близько 50% акцій російської нафтогазової компанії "Славнефть". На частку ТНК-ВР припадає близько 16% обсягу видобутку нафти в Росії (включаючи частку ТНК-ВР у компанії "Славнефть". Всього компанія видобуває понад 70 млн т нафти на рік. Чистий прибуток ТНК-ВР по US GAAP в 2010 р. збільшилася на 17% - до 5,815 млрд дол.