ua en ru

Тимошенко знову відмовилась від огляду комісією МОЗ

Екс-прем'єр-міністру України, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко зробили лікувальний масаж, утім від огляду лікарями вона вкотре відмовилася. Як повідомляє "5 канал", комісія Міністерства охорони здоров'я разом із медиками Качанівської колонії у Харкові відвідала засуджену в камері.
Лікарі ознайомилися із медичною документацією та рекомендували продовжувати раніше призначене лікування, зокрема фізкультуру та лікувальний масаж. Крім того, лікарі дійшли висновку, що стан здоров'я Тимошенко не заважає проведенню з нею оперативно-слідчих дій. Лікарі також спростували заяви, які напередодні озвучив колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук - зокрема про те, що медики давали Тимошенко ліки, які спричинили втрату свідомості, та про необхідність надати засудженій милиці для пересування.

Нагадаємо, сьогодні, 17 січня, заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що Державна податкова служба України вилучила з медичної установи "Медиком" медичні документи, де міститься історія хвороби Юлії Тимошенко за 10 років.
Зазначимо, Тимошенко на сьогоднішній день відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. За заявами лідерів опозиції, здоров'я Тимошенко підірвано, в неї проблеми зі спиною і тиском. У свою чергу, фахівці МОЗ, які неодноразово проводили обстеження Тимошенко, заявляють що стан її здоров'я задовільний. Сама ж екс-прем'єр письмово відмовилася від прийняття призначених МОЗ ліків.
11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України "близько 200 млн дол 30 грудня 2011 Тимошенко була етаповані з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові.