ua en ru

Тимошенко знову відмовилася від етапування, - ДПтСУ

Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову не надала згоди на те, щоб було організовано її етапування у відповідності до усіх вимог закону. Про це повідомив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, передає прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ).

"Засуджена не надала згоди ані на етапування, ані на переведення її до колонії", - повідомив Колпащіков.

За його словами, лікарі за зверненням пенітенціарної служби та відповідно до її ж власної заяви з'ясовували позицію засудженої щодо переведення до колонії.

"Остання відмовилася у категоричні формі. Мені особисто така позиція не зрозуміла. Якщо є бажання їхати до суду і є висновки експертів про можливість за станом здоров'я брати участь у судовому засіданні, то не повинно бути заперечень щодо завершення стаціонарного перебування в лікарні. За таких умов для етапування немає жодних навіть формальних перешкод. Однак, ні... вона знову грає у гру - хочу, але не можу, і можу, але не буду", - пояснив керівник колонії.

За його словами, відмова засудженої від етапування заактована відповідним чином.

"Я ще раз хочу підкреслити, що її ніхто не буде чіпати. Якщо сама схоче, ми завжди готові, але ж її волі на етапування немає. Заяву про відсутність претензій до дій ДПтСУ вона також писати відмовилася", - додав він.

Читайте також: Кімната для проведення побачень у лікарні "Укрзалізниці" була спеціально створена для Тимошенко, - ДПтСУ