ua en ru

Тігіпко: Україна не може збільшувати податкове навантаження

Україна не може збільшувати податкове навантаження і навантаження на соціальні відрахування. Про це на телеканалі "Інтер" повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"У нас є ще одна достатньо складна проблема - ми не можемо збільшувати податкове навантаження чи навантаження на відрахування, це все платиться з фонду заробітної плати: і пенсійні внески, і соціальні (відрахування). Тому тут ще збільшувати - це означає, що практично стимулювати тінізацію з одного боку, і з другого боку затримувати прихід інвесторів, тому, знаєте, ми зі всіх боків пробуємо підійти до вирішення цієї проблеми", - сказав Тігіпко.
Крім того, він зазначив, що в Україні за п'ять місяців 2011 р. приріст надходжень до Пенсійного фонду по відношенню до минулого року склав 22,3%, проте це все одно не вирішує проблему.
"Я говорю, що, скажімо, по відношенню до попереднього року, до 2010 р., у нас плюс 22,3% за п'ять місяців поступлень до Пенсійного фонду, але все одно це поки що не вирішує проблему кардинально", - додав Тігіпко.