ua en ru

Тігіпко: Тарифи на газ для населення України не будуть підвищуватися, у разі вдалого завершення переговорів з РФ

Тарифи на газ для населення України не будуть підвищуватися, у разі вдалого завершення переговорів з РФ. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"У нас залишився один пункт - це тарифи і поки ми перервали свою роботу з місією, ми закінчуємо свою роботу з Росією і сподіваємося, що переговори в цьому місяці будуть закінчені. Якщо вдало, тобто, ціни будуть знижені для України, я на це дуже сподіваюся, то у нас буде тема з МВФ, щоб ми все-таки не піднімали тарифи. Я сподіваюся, що це може досягти успіху", - сказав Тігіпко.
Крім того, він зазначив, що місія МВФ поводилася в Україні "досить жорстко, йшла розмова, що в будь-якій ситуації тарифи повинні підніматися і там є цілий ряд аргументацій чому, але ми маємо перш за все... МВФ контролює дефіцит бюджету "Нафтогазу" і ми намагалися довести свою ідею, що в рамках цього дефіциту ми самі вправі розпоряджатися цінами населення, теплокомуненерго або промисловості. Якщо ціна буде знижена істотно, то я вважаю, що промисловість могла б ще деякий час субсидіювати наше населення, особливо напередодні важкої економічної ситуації, яка йде".

Нагадаємо, 3 листопада місія МВФ достроково залишила Україну. Експерти фонду працювали в Києві з 25 листопада.
2 листопада віце-прем`єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко та міністр фінансів Федір Ярошенко відбули до Вашингтона на переговори з керівництвом МВФ щодо подальшої співпраці України і МВФ.

Раніше з посиланням на джерело повідомлялося, що МВФ у переговорах з Україною наполягав на одномоментному підвищенні тарифів на газ для населення на 30% і для теплокомуненерго на 60%.