ua en ru

Тігіпко купує неплатоспроможний банк

Тігіпко купує неплатоспроможний банк Фото: банк "Новий"

Фонд гарантування укладе договір з "ТАСкомбанком" на виведення з ринку банку "Новий"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) укладе договір з АТ "ТАСкомбанк" колишнього віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка на виведення неплатоспроможного банку з ринку "Новий". Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"На підставі пропозиції від кваліфікованого інвестора "ТАСкомбанк", який був визнаний переможцем конкурсу і візьме участь у виведенні АКБ "Новий" з ринку, Фондом гарантування прийнято рішення про укладення договорів з приймаючим банком про передачу йому частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку АКБ "Новий", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з 18 серпня ФГВФО призупиняє виплати вкладника банку для завершення повного технологічного циклу формування переліку вкладників.

Так, "ТАСкомбанку" будуть передані всі права та обов'язки боржника перед кредиторами і вкладниками банку "Новий" щодо повернення коштів та сплати відсотків за договорами банківського рахунку/вкладу.

Відзначається, що він отримає всі зобов'язання перед 1-8 чергами кредиторів, а також частину зобов'язань перед 9 черги кредиторів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України свідніс до категорії неплатоспроможних ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Новий".