ua en ru

Тігіпко заперечує заяву щодо збільшення цифр в держбюджеті-2013 після прийняття закону парламентом

Народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко заперечує заяву щодо збільшення цифр в держбюджеті-2013 після прийняття закону парламентом. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Що стосується змін до бюджету, я думаю, що такого бути не може. Не може бути того, що бюджет вийшов з парламенту в одному вигляді, а після цього в Адміністрації Президента був змінений і підписаний Президентом. Той (закон про держбюджет), який засилався, той і був підписаний Президентом", - сказав Тігіпко.

У той же час він додав: "Що стосується соціального бюджету він не зменшений, але темпи зростання того ж рівня зарплати для бюджетної сфери..., для людей, які працюють в системі державного управління зменшені і, я вважаю, що бюджет достатньо складний... Але ситуація в економіці кризова".

Нагадаємо, раніше партія "Батьківщина" заявила про зростання цифр в держбюджеті-2013 після прийняття закону парламентом.

"Закон про державний бюджет на 2013 р, підписаний Президентом, та законопроект про держбюджет-2013, ухвалений парламентом 6 грудня, - це два різні документи. По дорозі від Верховної Ради до Адміністрації Президента в ньому суттєво було збільшено витрати на владу та суттєво зменшено - на громадян. Про це свідчить аналіз проекту бюджету, розміщеного на сайті Верховної Ради 4 грудня, та тексту закону, опублікованого 19 грудня в "Урядовому кур'єрі"", - заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.