ua en ru

Тігіпко: Справа Тимошенко не вплине на рейтинг Партії регіонів всередині країни

Віце-прем'єр-міністр України, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко вважає, що справа екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко не вплине на рейтинг Партії регіонів всередині країни. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

Зокрема, відповідаючи на питання, чи зашкодить справа Тимошенко іміджу Партії регіонів, Тігіпко зазначив: "Я думаю, що за межами України, то так, зашкодить і це видно вже зараз. Видно з тих заяв, які робляться, перш за все, європейськими лідерами . Якщо ж говорити про внутрішню ситуацію, то я думаю, такої шкоди не буде, тому що ми вже зараз бачимо як ця кампанія не розкручується, скільки про це не говориться, рейтинги опозиційних партій практично стоять на місці", - сказав Тігіпко.

Відзначимо, ситуація, яка склалася навколо Тимошенко в останні тижні сильно загострила відносини Україна і ЕС. Багато країн заявили про бойкот Євро-2012 в Україні з вимогами розібратися в ситуації в Качанівській колонії і дотримуватися права людини.

10 травня німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що в Україні та Білорусі громадяни страждають від "диктатури й репресій". Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров назвав це висловлювання некоректним.

Раніше Євросоюз призупинив ратифікацію угоди про асоціацію ЄС з Україною. Ініціаторами цього кроку виступили Німеччина, Великобританія та Чехія. Ці країни вимагають звільнення лідерів опозиції.