ua en ru

Теракти в Іраку: Загинули 35 осіб

Нова хвиля атак бунтівників, головним чином з використанням замінованих автомобілів, захльостує 15 вересня Ірак, передає Associated Press. Об'єктом нападів є переважношиїтські міста в центрі і на півдні країни. На даний момент є дані про 35 загиблих протягом сьогоднішнього дня.

Нові терористичні акти стали продовженням низки кровопролитних атак, що відбуваються в країні впродовж останніх декількох місяців. Жодне угрупування або організація не бере на себе відповідальність за вибухи, що відбуваються в торгових зонах і на автостоянках в семи містах, проте місцеве відділення "Аль-Кайєди", відоме як "Ісламська держава Ірак", використовує їх для підриву довіри до шиїтського уряду в Багдаді.

Найбільш кривавий теракт сьогодні здійснений в м. Хіллах в 95 км на південь від Багдада, де вибух замінованого автомобіля поблизу вуличного базару забрав життя 9 цивільних осіб, 15 осіб поранено. Декілька хвилин згодом ще одна міна убила 6 мирних жителів, 14 осіб були поранені, повідомили джерела в місцевій поліції.

У м. Александрія в 50 км на південь від столиці замінований автомобіль вибухнув на стоянці, 4 цивільних осіб загинули, 9 поранені.

По всій країні сьогодні відбулося ще шість аналогічних випадків: у м. Кербела (80 км на південь від Багдада), м. Кут (160 км на південний схід від Багдада), районі Багдада Азамія, м. Басра і м. Насирія. Крім того, поліцейський патруль підірвався на фугасі в західній частині Багдада.

Чиновники в системі охорони здоров'я на умовах анонімності підтвердили вказані цифри: 35 загиблих за один день 15 вересня.

Рівень насильства в Іраку є найвищим з 2008 р., за даними ООН більше 4 тис. осіб були вбиті з початку квітня ц.р., 804 з них - тільки в серпні.