ua en ru

Теракти в Лондоні: подробиці

Теракти в Лондоні: подробиці Фото: теракти в Лондоні

Теракти в Лондоні відбулися в ніч на сьогодні

Теракти в Лондоні (Великобританія) відбулися в ніч на неділю, 4 червня. Детальніше про інциденти - в матеріалі РБК-Україна.

Теракти в Лондоні: фургон в'їхав в людей на мосту

Теракт в Лондоні стався сьогодні вночі, коли фургон в'їхав в людей на Лондонському мосту. За даними місцевої поліції, постраждали від 15 до 20 осіб.

За повідомленням британських ЗМІ, фургон їхав з приблизною швидкістю 80 км/год, за його кермом був чоловік. Внаслідок події рух по Лондонському мосту перекрили в обох напрямках, в район події виїхали близько десятка поліцейських машин.

Кореспондент британської служби новин BBC повідомила, що поліція затримала якогось чоловіка, якого вели в наручниках і без сорочки.

Пізніше BBC повідомила, що поліція прочісує річку Темзу, так як деякі постраждалі могли впасти з моста. Одна з постраждалих повідомила, що втратила з поля зору двох людей, що знаходилися поруч з нею під час наїзду. "Вони були поруч з краєм моста. Мабуть, їх могли зіштовхнути", - сказала вона.

Очевидці також повідомили, що кілька постраавшіх на мосту отримали ножові поранення. "Ми розбираємося з подією на Лондонському мосту. Офіцери на місці", - повідомили в офіційному Twitter британської поліції.

У департаменті транспорту Лондона повідомили, що станції метро London Bridge і Bank закриті на вимогу поліції, поїзди прямують без зупинок.

Другий теракт стався на ринку в районі Боро

Другий теракт в Лондоні стався на міському ринку в районі Боро. Управління поліції Лондона повідомило про напад невідомого з ножем на відвідувачів ринку.

"Поліцейські виїхали на місце події на ринку Боро, де, за повідомленнями, стався напад з ножем", - повідомив представник поліції Лондона.

Пізніше в поліції повідомили, що дані інциденти кваліфіковані як терористичні акти.

Також поліція повідомила про третю за вечір надзвичайну подію в Лондоні - в районі Воксхолл, приблизно в 3 кілометрах на північний захід від Лондонського мосту. Однак, цю подію поліція не кваліфікувала як теракт, і не сваязала її з іншими подіями.

"Відбулися три окремих інциденти, є постраждалі. Терористична активність не виключається. Все, що відбулося розслідується", - повідомило високопоставлене джерело в Скотланд-Ярді.

Поліція оголосила про розшук трьох підозрюваних у зв'язку з терактом на Лондонському мосту. У Скотланд-Ярді також заявили про те, що небезпека зберігається і поліція присутня на місцях інцидентів.

Тереза ​​Мей і Дональд Трамп прокоментували теракти в Лондоні

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей назвала теракти в Лондоні "потенційним актом тероризму". Президент США Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter заявив, що Сполучені Штати Америки готові надати допомогу Лондону і Великобританії в зв'язку з терактами в столиці Об'єднаного Королівства.

"США зроблять все можливе, щоб допомогти Лондону і Об'єднаному королівству. Ми з вами! Нехай береже вас Господь!", - написав Трамп.

Теракт в Лондоні: фото

В інтернеті були опубліковані фото теракту в Лондоні. А саме - фотографії жертв теракту і підозрюваних в участі в ньому.

altalt

Фото: теракт в Лондоні

Теракт у Великобританії забрав життя 6 людей

Актуальна інформація щодо теракту у Великобританії - шестеро загиблих і 48 поранених. Крім того в лондонській поліції повідомили про ліквідацію трьох нападників. Всі вони виявилися чоловіками, інші подробиці поки не повідомляються.

У поліції також описала хронологію терактів в Лондоні в ніч на 4 червня.

"Вчора ввечері, о 22:00 ночі, ми почали отримувати повідомлення про те, що на Лондонському мосту автомобіль наїхав на пішоходів. Він продовжував рухатися від Лондонського мосту до ринку Боро.

Потім підозрювані залишили транспортний засіб, і багато людей, в тому числі і поліцейський отримали ножові поранення. Поліцейські швидко відреагували на подію і застрелили трьох підозрюваних в районі ринку Боро.

На підозрюваних були виявлені вибухонебезпечні жилети, які виявилися муляжами", - йдеться в повідомленні поліції.

Теракт в Лондоні торкнувся іноземних громадян

Теракт в Лондоні призвів до поранення не тільки британських громадян. Зокрема, в прес-службі президента Франції Еммануеля Макрона повідомили про двох постраждалих громадян цієї держави. Причому, один з потерпілих знаходиться у важкому стані.

У той же час український МЗС з посиланням на інформацію британської поліції повідомляє, що в ході теракту в Лондоні громадяни України не постраждали.