ua en ru

Теракт в Дортмунді: за даними слідства, затриманий командував загоном ІД в Іраку

Теракт в Дортмунді: за даними слідства, затриманий командував загоном ІД в Іраку Фото: місце вибуху біля автобуса в Дортмунді

Прокуратура Німеччини наполягає на арешті затриманого

Прокуратура Німеччини підозрює затриманого по теракту в Дортмунді в участі в організації "Ісламська держава". Про це повідомляє DW.

Сьогодні Федеральна прокуратура в Карлсруе повідомила, що німецькі слідчі органи поки не знайшли доказів того, що затриманий за підозрою в причетності до нападу на автобус футбольного клубу "Боруссія" дійсно мав відношення до інциденту.

"Тим не менш слідство клопоче про видачу ордера на арешт громадянина Іраку (26 років) Абдула Бесета А. - його підозрюють у членстві в терористичній організації "Ісламська держава". За даними прокуратури, він командував в Іраку підрозділом ІГ з близько десяти осіб, в завдання якого входила підготовка викрадень людей, вимагань і вбивств", - зазначають у виданні.

Правоохоронці вважають, що в березні 2015 року підозрюваний вирушив з Іраку до Туреччини, а потім, на початку 2016 - в Німеччину, де підтримував контакти з членами ІДІЛ.

Зазначають, що 14 квітня затриманий постане перед слідчим суддею Федеральної судової палати, який прийме рішення про видачу ордера на арешт і про попереднє ув'язнення.

Нагадаємо, 12 квітня поліція затримали підозрюваного в організації вибухів у Дортмунді.