ua en ru

Тендер на майже 150 млн гривень зі створення ЛЕП на півдні України виграла компанія з корінням із РФ

Тендер на майже 150 млн гривень зі створення ЛЕП на півдні України виграла компанія з корінням із РФ Фото: ЛЕП (Віталій Носач, РБК-Україна)

Тендер на майже 150 млн грн із проектування ЛЕП у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях виграла компанія "СоюзЕнергоПроект", яка є "дочкою" російської компанії з аналогічною назвою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані сайту Prozzoro.

Так, згідно з даними аукціону у тендері виграло ТОВ "Союзенергопроект". Компанія з такою ж назвою та бенефіціаром зареєстрована і в Росії.

Тендер на майже 150 млн гривень зі створення ЛЕП на півдні України виграла компанія з корінням із РФ

Політолог Вадим Карасьов вважає, що результат цього тендеру може бути продовженням гібридної війни Росії щодо України. Оскільки дані ЛЕП мають стратегічну цінність для національної безпеки України.

"Цілком очевидні ризики, які несе "непомітний тендер" для безпеки країни, та й для енергозабезпечення взимку південних регіонів. Центральній владі потрібно терміново вживати заходів, якщо вона дійсно хоче захистити енергонезалежність країни. І де всюдисуще РНБО, яке має попереджати подібні ризики. Варто нагадати, що це відбувається за рахунок державного фінансування", - підсумував експерт.