ua en ru

Тіло брата Кім Чен Ина досі не забрали з моргу

Тіло брата Кім Чен Ина досі не забрали з моргу Фото: Кім Чон Нам

Тіло Кім Чон Нама більше 1,5 місяців лежить в морзі у Куала-Лумпурі

Глава Міністерства охорони здоров'я Малайзії Субраманіам Сатасивам заявив, що тіло отруєного бойовим токсином брата лідера КНДР Кім Чон Нама все ще залишається в Куала-Лумпурі. Про це повідомляє ВПС.

"Тіло все ще в морзі у Куала-Лумпурі. Було багато чуток про те, що його кремували, але ми не зробили цього без згоди або зазначення зацікавлених сторін", - заявив міністр.

Згідно з інформацією видання, дружина і діти Кім Чон Нама, що жили в Макау, зникли після 13 лютого (дня вбивства). Припускають, що вони ховаються зі страху, що наступна ймовірна мета вбивць - син покійного.

Після відмови малазійських влади передати тіло Кіма до розтину, представники Північної Кореї трупом не цікавилися. У причетності до вбивства Кім Чон Нама в Малайзії на даний момент підозрюють 10 осіб, включаючи високопоставленого співробітника посольства Північної Кореї в Куала-Лумпурі.

Кім Чон Нам був старшим братом лідера Північної Кореї Кім Чена Ина. На початку 2000-х років його вважали претендентом на пост глави КНДР, однак після сварки з батьком йому довелося покинути країну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тіло брата лідера КНДР Кім Чен Ина, вивезли з моргу госпіталю столиці Малайзії Куала-Лумпура.