ua en ru

Технічна місія МВФ прибуде до Києва 7 квітня, - Мінфін.

Міністерство фінансів України уточнює, що прибуття до Києва місії технічної допомоги Міжнародного валютного фонду очікується 7 квітня 2010 р., повідомляє прес-служба Мінфіну України.

Місія працюватиме над підготовкою нового меморандуму між Україною та МВФ.
Нагадаємо, 24 лютого в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський заявив, що технічна місія Міжнародного валютного фонду приїде до Києва 7 березня.
Він також нагадав, що завдання технічної місії МВФ - підготовка тексту нового меморандуму між МВФ та українською владою, а також підготовка до приїзду основної місії фонду, від якої вже залежатиме рішення про виділення позикових коштів від МВФ.
Нагадаємо, напередодні нового року МВФ відхилив прохання України про додаткове фінансування в обсязі 2 млрд дол. МВФ обгрунтував відмову тим, що українська влада не виконує взяті на себе зобов'язання в рамках узгодженої з фондом програми, а керівники країни знаходяться у відкритій конфронтації напередодні президентських виборів.
У листопаді 2008 р. МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш у розмірі 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р. Кошти третього траншу МВФ щодо стабілізаційної програми stand-by у розмірі 3,3 млрд дол. Україна отримала 5 серпня 2009 р. З урахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, становить 10,9 млрд дол.