ua en ru

Таяні виступив за створення європейського ФБР для боротьби проти "Ісламської держави"

Таяні виступив за створення європейського ФБР для боротьби проти "Ісламської держави" Фото: Антоніо Таяні (European Union 2017 - European Parliament)

Глава ЄП закликав країни Євросоюзу активніше обмінюватися інформацією про терористів

Голова Європарламенту Антоніо Таяні виступає за створення європейського Федерального бюро розслідувань для боротьби проти терористичної організації "Ісламська держава". Про це він заявив в ефірі радіо Onda Cero.

"Потрібно працювати спільно, оскільки іноді не вистачає кооперації. Ми можемо зробити більше у взаємодії між прокуратурами, поліцією, розвідками...Я думаю, що має існувати в Європі ФБР для боротьби проти ІД", - заявив Таяні.

Він також підкреслив, що антитерористична взаємодія між країнами ЄС повинно має інтенсивнішою у сфері обміну інформацією на всіх рівнях.

"Запобігання радикалізації молоді важливо починати з освітнього рівня. Якщо це європеєць, але з іншої країни, важливо пояснити цінності Європи", - додав Таяні.

Нагадаємо, раніше ІДІЛ пригрозила Іспанії новими терактами.

"Джихад не має меж ... Іспанські християни, не забувайте пролиту кров мусульман під час іспанської інквізиції", - йдеться в заяві бойовиків.