ua en ru

Митники виявили на кордоні з Польщею фуру зі 106 кг бурштину

Митники виявили на кордоні з Польщею фуру зі 106 кг бурштину Фото: виявлений бурштин на кордоні (прес-служба ДФС)

Понад 100 кг сонячного каміння намагалися перевезти у мішках серед паливних гранул

Працівники Львівської митниці Державної фіскальної служби затримали на кордоні з Польщею фуру з понад 100 кілограмами контрабандного бурштину. Майже 106 кілограмів сонячного каміння намагалися перевезти у мішках серед паливних гранул, повідомляє прес-служба ДФС у Facebook.

Зазначено, що 1 липня 2017 року водій вантажного автомобіля "Даф", житель Львівської області, прямував у Польщу через митний пост "Краковець". Для перетину кордону він обрав смугу руху "червоний коридор". Згідно з товаросупровідними документами, він переміщував 21 300 кг паливних гранул, які містились у мішках, розташованих на піддонах. Відправником значився приватний підприємець із Рівненської області, а отримувачем - підприємство в Чехії.

"Під час митного контролю цього транспортного засобу в працівників митниці виникла підозра щодо цієї зовнішньоекономічної операції. Автомобіль було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там митники в окремих мішках виявили необроблене каміння неправильної форми, різних розмірів, жовтого та коричневого кольору різних відтінків, зовні схоже на необроблений бурштин в асортименті", - йдеться в повідомленні.

ПРАЦІВНИКИ ЛЬВІВСЬКОЇ МИТНИЦІ ДФС ЗАТРИМАЛИ ФУРУ З КОНТРАБАНДНИМ БУРШТИНОМ Майже 106 кілограмів сонячного каміння намаг...

Опубліковано ДФС у Львівській області 1 липня 2017 р.

Як з'ясували митники, таким чином громадянин намагався перемістити через митний кордон України товар із приховуванням від митного контролю. У його діях вбачають порушення митних правил, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу.

Повідомляється, що товар затримали і скерують на експертизу для проведення його ідентифікації та вартості.

Нагадаємо, раніше в жителя Рівного правоохоронці вилучили 10 кг бурштину.