ua en ru

"Талібан" заявив про захоплення провінції Панджшер

"Талібан" заявив про захоплення провінції Панджшер Фото: бойовики "Талібану" заявили про захоплення провінції Панджшер (Getty Images)

Бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що встановили повний контроль над провінцією Панджшер. Фронт національного опору спростував заяву талібів про захоплення регіону.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що представник талібів Забіхулла Муджахід виступив із заявою, в якій говориться, що Панджшер знаходиться під контролем бойовиків.

"Завдяки цій перемозі наша країна повністю вирвалася з трясовини війни", - сказав він.

Бойовики "Талібану" опублікували відео, на якому, нібито піднімають свій прапор у столиці провінції Панджшер.

"Останній регіон, де зосередилися всі сили Афганістану, був захоплений моджахедами, і зараз 7:20 ранку, ми підняли наш прапор, і він зараз майорить тут", - сказав командир талібів у відеоролику з резиденції губернатора провінції Панджшер.

В іншому ролику, опублікованому "Талібаном", можна побачити три вертольоти, в які заходять бойовики. За даними талібів, ці вертольоти належали повстанцям.

Фронт національного опору спростував заяву руху "Талібан" про взяття регіону під контроль і заявив, що продовжить протистояти бойовикам.

"Заява" Талібану " про взяття Панджшера - брехня. Ми запевняємо (народ, - ред.) Афганістану, що битва з "Талібаном" і його спільниками триватиме, поки не відновляться справедливість і свобода", - йдеться в повідомленні сил опору в Twitter.