ua en ru

Ситник може відзвітувати перед антикорупційним комітетом Ради 3 жовтня 

Ситник може відзвітувати перед антикорупційним комітетом Ради 3 жовтня  Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник зазначив, що звіт про роботу НАБУ уже поданий до Верховної ради

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що отримав запрошення на засідання антикорупційного комітету парламенту на 3 жовтня. Про це він сьогодні повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звіт (НАБУ, -ред.) уже поданий до Верховної ради", - сказав він, додавши, що такий звіт подається у три інстанції: президенту, парламенту і уряду.

"Я обов’язково туди (на засідання профільного комітету ВР, - ред.) прийду... Мені прийшло запрошення на 3 жовтня", - зазначив Ситник.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Ситник не прибув на засідання парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції, яке відбулося 19 вересня. Нардепи сприйняли неявку Ситника на засідання комітету як "неповагу до парламенту" і запросили його на засідання 3 жовтня.

Як зазначалося, Ситник мав звітувати про діяльність НАБУ протягом попередніх шести місяців (І півріччя 2018 року). Члени комітету пропонували поїхати до Ситника на робоче місце. Вони також заявляли, що Ситник підтверджував свою участь на комітеті.