ua en ru

За добу в зоні АТО поранено 3 українських військових, - штаб

За добу в зоні АТО поранено 3 українських військових, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою ЗСУ

За минулу добу, 28 березня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі поранено 3 українських військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України. За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз обстріляли позиції українських військ...Аби подавити вогневу активність ворога сили АТО відкривали вогонь у відповідь. За минулу добу поранено трьох українських військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, епіцентром вогневого протистояння залишається Донецький напрямок. Згідно з повідомленням, найбільше бойовики обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Троїцького, захисників яких обстрілювали з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Крім того, по опорних пунктах в районі Кам’янки, Кримського та Луганського противник застосовував міномети калібру 120 мм, а позиції поблизу Опитного обстрілював з мінометів калібру 82 мм.

Також зазначається, що з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бойовики відкривали вогонь по захисниках Авдіївки, Пісків, Невельського та Опитного, а по позиціях в районі Луганського та Кримського противник вів вогонь з озброєння БМП.

"На Маріупольському напрямку, з мінометів калібру 82 мм російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти в районі Тарамчука та Красногорівки. По захисниках Водяного, Павлополя, Лебединського та Красногорівки противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поруч Широкиного застосував зенітну установку ЗУ-23-2. У районі Гнутового та Водяного активізувались ворожі снайпери", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Луганському напрямку, по опорних пунктах поблизу Новозванівки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. По позиціях поблизу Новоолександрівки ворог вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Зведення прес-центру штабу АТО за добу на 06.00 29 березня 2017 року Ситуація в районі проведення АТО залишається напру...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 28 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники змінили графік роботи пунктів пропуску на в'їзді в зону АТО.