ua en ru

За добу зафіксовано максимально інтенсивний вогонь на Донбасі за останній рік, - Турчинов

За добу зафіксовано максимально інтенсивний вогонь на Донбасі за останній рік, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

За останню добу по українським позиціям було випущено понад 2 тис. снарядів та мін

За останню добу, 2 лютого 2017 року, на Донбасі зафіксована максимальна інтенсивність ведення вогню по українським позиціям за останній рік, з лютого 2016 року. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Україн Олександр Турчинов, повідомляє прес-служби РНБО.

Зокрема, Турчинов заявив, що в результаті обстрілів з боку бойовиків та їх спроб прорвати оборони Збройних сил України, за останню добу по українським позиціям було випущено понад 2 тис. снарядів та мін. Крім того, він додав, що внаслідок обстрілів на Донбасі за добу загинули троє українських військових, що 16 отримали поранення.

За словами Турчинова, проросійські бойовики застосовують важку 152 мм артилерію, 120 мм міномети, танки та "активно використовують реактивні системи залпового вогню".

"Військові злочинці, які напряму підтримуються та керуються з Кремля, вели прицільний вогонь по цивільним об’єктам, в тому числі по центру Авдіївки (по наметовому містечку, де постійно харчуються та гріються мешканці міста, по школі, де діє пункт збору гуманітарної допомоги тощо", - наголосив він, повідомивши про чергові пошкодженнях комуникації та інфраструктура міста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка виявила ознаки підготовки РФ до наступу на Донбасі.