ua en ru

За добу бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО

За добу бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО Фото: ЗСУ (ukroboronprom.com.ua)

Під час 12 обстрілів АТО відкривали вогонь, адже була пряма загроза життю українських вояків

Доба в районі проведення АТО завершилася зростанням кількості обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних угруповань. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Якщо вдень противник дотримувався режиму тиші, то після 18 годин на Приморському та Донецькому напрямках ворог активізував збройні провокації", - повідомили в штабі АТО.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 21.09.2017 року. Минула доба у районі проведення АТО завершилася зростанням ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 21 вересня 2017 р.

Таким чином, за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир'я, під час 12 з яких АТО відкривали вогонь, адже була пряма загроза життю українських воїнів. В результаті бойових дій втрат серед українських військових немає.

"Так, ввечері і вночі бойовики 4 рази з різних видів гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали наші укріплення в районі Авдіївської промзони. Українські захисники жорстко давали відсіч. Крім того, противник застосовував озброєння БМП поблизу Новоселівки (другий) і Майорська", - повідомляють в штабі.

Тим часом на Приморському напрямку з великокаліберних кулеметів НзФ двічі били поблизу Водяного, а з протитанкових гранатометів працювали по околицях Гнутово. Наприкінці доби, під ворожим вогнем опинилися українські зміцнення у Павлополя.

А на Луганському напрямку НЗФ випустили 6 мін калібру 82 міліметри та застосовували автоматичний гранатомет і кулемет на підступах до Кримського.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранений один український військовий, загиблих немає.