ua en ru

У Сумській області на хабарі затримали 4 поліцейських

У Сумській області на хабарі затримали 4 поліцейських Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Четверо правоохоронців зупиняли водіїв, які порушили правила дорожнього руху, та вимагали хабар

У Сумській області на хабарі затримали чотирьох поліцейських. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у Facebook.

Як зазначається, четверо правоохоронців, троє з яких займають керівні посади, патрулюючи автошляхи, зупиняли водіїв, які порушили правила дорожнього руху, та вимагали хабар замість складання відповідних протоколів. Сума хабара становила від кількох сотень гривень до кількох тисяч.

Зокрема, з 50-річного мешканця області, який, порушуючи рішення суду, відповідно до якого не мав права керувати авто 6 років, сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння. Правоохоронці зупинили його та вимагали 6 тис. гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у місті Дніпро затримали адвоката за вимагання 25 тис. доларів.

Крім того, повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції Генпрокуратури затримали на хабарі в 15 тисяч доларів прокурора ГПУ.