ua en ru

Сулейман Керімов збільшив частку в "Уралкалії" на 4,55%

Структура Сулеймана Керімова - Suleyman Kerimov Foundation - збільшила свою частку в "Уралкалії" на 4,55%. Таким чином, free float скоротився до 53,95%, а частка Керімова в капіталі компанії виросла з 17,2% до 21,75%.

Структура Сулеймана Керімова - Suleyman Kerimov Foundation - збільшила свою частку в "Уралкалії" на 4,55%. Таким чином, free float скоротився до 53,95%, а частка Керімова в капіталі компанії виросла з 17,2% до 21,75%, повідомляє телеканал "Росія 24".

Інші великі акціонери свою частку в компанії не змінили. Ціна, за якою Керімов придбав акції, не розголошується, але за поточними ринковими цінами його пакет оцінюється в 640 млн дол.

Нагадаємо, що наприкінці липня "Уралкалий" оголосив про вихід з торговельного партнерства з "Білоруськалієм", обваливши ринок. Московська біржа була змушена призупинити торги акціями "Уралкалія" через падіння ціни більш ніж на 20%.

Зазначимо, що незадовго до "розлучення" білоруського і російського виробників калійних добрив своїх акцій "Уралкалія" позбулися найбільші акціонери Олександр Несіс і Зелімхан Муцоєв: 5,1% і 6,4% відповідно.

За підсумками торгів у вівторок акції "Уралкалія" знову знизилися, втративши 2,7%. Поточна ціна за один папір склала 157,49 руб. До моменту розриву відносин з "Білоруськалієм" ціна перебувала на позначці приблизно 165 руб. за одну акцію.

Союз двох компаній дозволяв їм контролювати до 60% ринку калійних добрив у світі. Не дивно, що конфлікт вніс серйозні зміни в ринкову кон'юнктуру.

Реальні і потенційні втрати Сулейман Керімов оцінив досить швидко, що змусило його згорнути масштабний футбольний проект під назвою "Анжі". Буквально за пару тижнів мільярдер розпродав майже весь свій зоряний склад.