ua en ru

Суддю ВСУ О.Волкова хочуть звільнити з посади за участь у рейдерстві та за створення "сімейного підряду" з розгляду судових справ

Суддю Верховного суду України Олександра Волкова хочуть звільнити з посади за участь у рейдерстві та за створення «сімейного підряду» з розгляду судових справ. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Вищої ради юстиції.

В прес-службі зазначили, що пропозиції членів ВРЮ Рената Кузьміна та Володимира Колесниченка про звільнення судді О.Волкова з посади за порушення присяги були підтримані Вищою радою юстиції на засіданні 26 травня 2010 р.

Як було встановлено під час перевірки, в порушення закону О.Волков брав безпосередню участь у перегляді касаційною інстанцією - Військовою колегією Верховного суду України вироків, рішень, постанов, ухвал суду, які по першій і апеляційній інстанції ухвалював особисто та у складі колегії суддів брат його дружини - суддя Ігор Бараненко. При цьому О.Волков, надаючи автобіографічні документи до Державної судової адміністрації України, кваліфікаційної комісії суддів, Верховної Ради України для обрання на посаду судді безстроково, зумисно приховав факт свого перебування у родинних відносинах із І.Бараненком.

Ці факти, зазначають у прес-службі ВРЮ, ставлять під сумнів законність рішень та вироків, постановлених ВСУ за участю О.Волкова у порядку касаційного провадження щодо справ, які розглядалися по першій інстанції за участю судді І.Бараненка.

Вища рада юстиції, внісши подання про звільнення О.Волкова за порушення присяги, звернула увагу ще на низку порушень, підтверджених після вивчення звернень низки народних депутатів України з різних політсил. Йдеться про участь судді у фактичній «рейдерській атаці» на ВАТ «Норинський щебзавод», через блокування діяльності інвестора підприємства - ТОВ «Мінералінвест».

Нагадаємо, 8 червня голова ВСУ Василь Онопенко звернувся до Голови ВР Володимира Литвина з проханням не розглядати питання звільнення О.Волкова до його виходу з лікарняного.