ua en ru

Суд визнав винесене ЦВК попередження кандидату в Президенти В.Ющенку незаконним.

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним попередження кандидату на посаду Президента України, діючому главі держави Віктору Ющенку, яке винесла Центральна виборча комісія (ЦВК) України. Про це повідомив РБК-Україна уповноважений представник кандидата В.Ющенка у ЦВК, народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій.

За його словами суд визнав неаргументованими докази того, що В.Ющенко використовував підлеглих для політичної агітації.

Нагадаємо, 9 січня ц.р. ЦВК винесла попередження В.Ющенко за використання ним підлеглих і ресурсів за основним місцем роботи для ведення передвиборної агітації за себе і проти інших кандидатів. Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що порушення виборчого законодавства В.Ющенко полягає в тому, що він у ході робочих візитів регіонами України вів передвиборну агітацію в робочий час, яку на безкоштовній основі транслювало НТКУ. Вона також зазначила, що це попередження носить "більше морально-етичне значення" для В.Ющенка.

Довірена особа в єдиному загальнодержавному окрузі від кандидата у Президента В.Ющенка Ксенія Ляпіна повідомляла, що попередження ЦВК буде оскаржено в суді як за змістовними ознаками, так і за формальними - оскільки про розгляд цього питання їх було попереджено за 5 хвилин до засідання ЦВК, а не за день.