ua en ru

Суд уповільнює розгляд справ, наданих НАБУ, - Ситник

Суд уповільнює розгляд справ, наданих НАБУ, - Ситник Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

Така ситуація доводить необхідність створення Антикорупційного суду

На даний момент після передачі справ НАБУ в суд відбувається уповільнення судового розгляду цих справ. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в ефірі "5 каналу".

За його словами, така ситуація доводить необхідність створення Антикорупційного суду.

"Головне завдання - створити інститут (Антикорупційний суд - ред.), який буде здатний розглянути ті справи, які ми передаємо до суду. На жаль, ми бачимо, що після передачі справи у суд йде гальмування і таких прикладів дуже багато. Ми постійно викладаємо динаміку розгляду справ у судах, це так само робить і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, щоб продемонструвати наскільки важка ситуація в судах. Тому, це не просто створення заради процесу створення, а це створення інституту... Я впевнений, що перший суддя, який винесе рішення по цій категорії справ, він увійде в історію як сміливий суддя", - сказав Ситник.

Він також зазначив, що Антикорупційний суд - це не просто інститут, а частина судочинства, яка включає в себе суддів, які готові розглядати ці справи.

"Не тільки з точки зору професіоналізму, а з точки зору моральних якостей, оскільки не кожен суддя може витримати той публічний тиск, який здійснюється при розгляді цих справ... Я не думаю, що буде дуже багато бажаючих працювати в такому суді", - додав Ситник.

Нагадаємо, посол США в Україні Марі Йованович заявила про важливість створення Антикорупційного суду в Україні.