ua en ru

Суд повернув до комунальної власності Києва 4 будинки в центрі міста

Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури міста Києва, спрямований на повернення із власності комерційних структур до комунальної власності чотирьох будинків в історичній частині столиці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.
Як встановлено у ході прокурорської перевірки, у 2007 р. між головним управління житлового забезпечення виконавчого органу Київради та ТОВ "Пантеон - Інвест" було укладено незаконний інвестиційний договір. Внаслідок дії документу вказане товариство набуло право власності на будинки №№ 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б по вул. Малій Житомирській в Києві, у тому числі на Садибу Мурашко.
За результатами перевірки у січні 2011 року прокуратура столиці пред'явила позов до Господарського суду Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради про визнання вказаного договору недійсним, у зв'язку із порушенням вимог чинного законодавства при його укладенні. Господарським судом 1 березня поточного року даний позов було відхилено. Прокуратура Києва звернулася з апеляційною скаргою на рішення суду першої інстанції. Постановою Київського апеляційного господарського суду 6 червня позов прокуратури задоволено, незаконний договір визнано недійсним.