ua en ru

Суд повернув Міноборони майже 2 тис. ящиків снарядів, що зберігалися в миколаївському порту

Суд повернув Міноборони майже 2 тис. ящиків снарядів, що зберігалися в миколаївському порту Фото: Міноборони

Боєприпаси в повному обсязі перевезені на склади і бази Міністерства оборони

Суд повернув на склади Міністерства оборони України боєприпаси, вилучені з миколаївського порту "Ольвія". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Військової прокуратури Центрального регіону України.

"Заходами представницького характеру військової прокуратури склади Міністерства оборони України поповнено значною кількістю боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав повернути на склади Міноборони боєприпаси, які багато років знаходилися на території миколаївського порту "Ольвія", через невиконання державним підприємством "Укрспецекспорт" зовнішньоекономічного контракту.

Так, на склади Міноборони було повернуто 17 843 ящиків патронів для стрілецької зброї калібру 7,62 мм, 1 780 ящиків артилерійських снарядів калібру 100 мм до протитанкової гармати МТ-12 "Рапіра" і 12 500 ящиків патронів калібру 14,5 мм до танкового кулемета ККВТ.

"На даний час зазначені боєприпаси в повному обсязі перевезені на склади і бази Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час сьогоднішнього "Години запитань до уряду" у Верховній Раді звернувся до Міноборони з закликом забезпечити об'єктивний і рівноправний конкурс з вибору обладнання спеціального зв'язку для потреб української армії.