ua en ru

Суд у Київській області повернув у держвласність 45,5 га земель вартістю 36 млн грн

Рішенням Васильківського міськрайонного суду задоволено позов васильківського міжрайонного прокурора про визнання незаконним рішення селищної ради, на підставі якого було видано приватним особам державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 45,5 га. Експертна грошова оцінка цих земель склала більше 36 млн грн, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Крім того, суд визнав недійсними державні акти на право власності на земельні ділянки та скасував їх державну реєстрацію.

"Рішення суду, яке набрало законної сили, міжрайонною прокуратурою направлено на виконання до управління Держкомзему у Васильківському районі. Управлінням, відповідно до чинного законодавства, було проведено процедуру скасування кадастрових номерів на земельні ділянки та державних актів на право власності на земельні ділянки вищезазначених громадян", - йдеться в повідомленні відомства.

Вказані землі повернуто ДП "Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України".

Читайте також: Прокуратура вимагає скасувати передачу земділянки у Сирецькому гаю в приватну власність