ua en ru

Суд затвердив мирову угоду між "Нафтогазом", "Київтеплоенерго" і "Київенерго"

Суд затвердив мирову угоду між "Нафтогазом", "Київтеплоенерго" і "Київенерго" Фото: "Нафтогаз" та "Київтеплоенерго" підписали мирову угоду (twitter.com/NaftogazUK)

Суд офіційно надасть ухвалу про затвердження мирової угоди у п’ятницю, 12 жовтня

Господарський суд міста Києва сьогодні, 10 жовтня, затвердив мирову угоду між НАК "Нафтогаз України", КП "Київтеплоенерго" і ПАТ "Київенерго". Про це РБК-Україна повідомив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома.

"Сьогодні на засіданні була затверджена мирова угода, яка була надана сторонами", - повідомив він.

Перелома наголосив, що офіційно ухвалу суду буде надано у п’ятницю, 12 жовтня, після чого НАК зможе, зокрема, проаналізувати визначення термінів у рішенні та розпочати необхідні дії.

"Я маю право на вчинення будь-яких дій після отримання офіційної ухвали суду", - наголосив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, вчора, 9 жовтня, РБК-Україна повідомляло, що НАК "Нафтогаз Україна" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго" щодо боргових зобов’язань "Київенерго".

Як зазначили у "Нафтогазі", після затвердження угоди протягом двох днів "Київенерго" та "Київтеплоенерго" мають урегулювати питання передачі боргових зобов’язань. І вже після цього "Нафтогаз" та "Київтеплоенерго" зможуть укласти договір про постачання газу за пільговою ціною на умовах ПСО, процес триватиме до 5 робочих днів.

Зазначимо, "Нафтогаз" не погоджувався підписувати договір з "Київтеплоенерго" через відмову підприємства приймати на себе борги "Київенерго".