ua en ru

У США суд визнав Детройт банкрутом

Федеральний суд США визнав банкрутом г.Детройт, чия заборгованість складає більше 18 млрд дол. Суддя Стівен Роддс, який вів процес, визнав, що місто розорений і у нього занадто багато кредиторів, щоб він міг розплатитися.

Федеральний суд США визнав банкрутом г.Детройт, чия заборгованість складає більше 18 млрд дол., передає Reuters. Суддя Стівен Роддс, який вів процес, визнав, що місто розорений і у нього занадто багато кредиторів, щоб він міг розплатитися.

Це стало найбільшим муніципальним банкрутством в історії США. Американська федерація державних, окружних та муніципальних службовців вже подала до суду повідомлення про апеляцію.

Раніше повідомлялося, що прохання про визнання міста Детройта банкрутом було подано в липні 2013 р. Тоді дефіцит міського бюджету склав 380 млн дол., а борги міста досягли 18-20 млрд дол.

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті та в його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler.

З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн до 700 тис. осіб. Серйозний занепад економіки Детройта розпочався у 1970-1980 рр. у зв'язку з кризою американської автомобільної промисловості.

Зазначимо, окружний суддя США Ненсі Едмундс у четвер 10 жовтня 2013 р. засудила екс-мера Детройта Квейма Кілпатріка до 28 років ув'язнення за його роль в корупційному скандалі, який приніс місту мільйонні збитки.

Кілпатріка звинувачували в змові з метою збагачення, вимаганні, хабарництві та податкових злочинах.