ua en ru

Суд зняв накладений за позовом ВТБ арешт з поручителя київського "Каравану", - ЗМІ

Суд зняв накладений за позовом ВТБ арешт з поручителя київського "Каравану", - ЗМІ Фото: стало відомо, яке рішення прийняв суд

За даними ЗМІ, Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення 27 лютого

Київський апеляційний господарський суд 27 лютого 2017 року своїм рішенням розблокував рахунки поручителя власника столичного ТРЦ "Караван" ПРАТ "Лекс Холдинг" - ПП "Сімер", звільнивши їх від арештів, накладених на користь банку "ВТБ" (РФ). Про це повідомляють українські ЗМІ.

Зокрема, зазначається, що рішення було прийнято за підсумками розгляду апеляційної скарги компанії "Сімер", яка виступає поручителем за зобов'язаннями "Лекс Холдингу", на рішення, винесене суддею Господарського суду міста Києва.

Коментуючи рішення суду, в компанії відзначили, що українською судовою системою були допущені "кричущі порушення", які і стали причиною незаконного арешту рахунків "Сімер", нині скасованого.

"По-перше, рішення про арешт рахунків було прийнято судом без виклику сторін, після чого суддя, яка прийняла рішення, в той же день пішла у відпустку. По-друге, зазначені заходи повинні були бути скасовані ще місяць тому, однак суд першої інстанції порушив усі можливі терміни щодо надсилання апеляційної скарги, за фактом чого в суді було проведено службове розслідування. По-третє, суд апеляційної інстанції повернув першу апеляційну скаргу, не маючи на те законних підстав. По суті, мало місце максимальне затягування неправомірного арешту рахунків підприємства в інтересах ВТБ, з метою блокування його господарської діяльності. На щастя, зараз питання вирішене і справедливість взяла гору", - заявляють в компанії.

За даними ЗМІ, першопричиною ситуації є відмова ВТБ від узгодженого сторонами формату пролонгації (реструктуризації) заборгованості "Лекс Холдинг". Використавши як привід дії ВДВС щодо стягнення штрафу, пред'явленого компанії ДАБК, банк ініціював ряд судових проваджень, у ході яких по відношенню до "Лекс Холдинг" і його поручителів (зокрема ПП "Сімер") робляться численні спроби незаконного обмеження прав, зазначають видання.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що в інтересах ПАТ "ВТБ Банк" вже було накладено арешт на ТРЦ "Караван", у чому юристи "Лекс Холдингу" вбачають ознаки складу злочинів, передбачених ст. 364, 375 Кримінального кодексу України.

"Зараз перебуває в процедурі банкрутства, яка передбачає ряд обмежень, пов'язаних, зокрема, з режимом управління і розпорядження майном. А отже, дії Голосіївського суду Києва містять у собі ознаки складу злочинів, передбачених ст. 364, 375 Кримінального кодексу України. Крім того, особливості лінії поведінки банку "ВТБ" у ході судових розглядів наводить експертів на думку про намір захопити майно "Лекс Холдинг", - повідомили в коментарі журналістам юридичні представники "Лекс Холдинг".