ua en ru

Суд Чечні: українець Клих, якого судять за вбивства російських солдатів в Чечні, психічно здоровий

Суд  Чечні: українець Клих, якого судять за вбивства російських солдатів в Чечні, психічно здоровий Фото: центральний суд Чеченської республіки

Лікарі прийшли до такого висновку, ґрунтуючись не тільки на результатах своїх тестів, але і з урахуванням дослідження медичного досьє підсудного

Експертиза в Чечні не підтвердила припущення про психічне нездоров'я громадянина України Станіслава Клиха, повідомляє Коммерсантъ з посиланням на дані апарату Верховного суду республіки.

Клиха разом з іншим українцем Миколою Карпюком днями судять у Чечні за масові вбивства російських військовослужбовців.

"Обстеження підсудного Клиха було проведено лікарями однієї з клінік Грозного в амбулаторних умовах, фахівці не знайшли підстав визнати його психічно нездоровим", - сказали в апараті суду.

Там зазначили, що лікарі прийшли до такого висновку, ґрунтуючись не тільки на результати своїх тестів, але і з урахуванням дослідження медичного досьє підсудного.

"Його (Клиха) буйне поводження на процесі - це, швидше за все, спроби піти від покарання", - сказали в суді.

Газета зазначає, що після висновку за результатами експертизи поведінкупідсудного в суді можуть розцінити як образу процесуальних осіб. Захист, у свою чергу, має намір перевірити результати обстеження Клиха у "незалежних лікарів".

Як повідомляло видання ще в січні, за клопотанням захисту суддя перервав процес по справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клыха.

Головуючий на процесі Вахит Ісмаїлов прийняв до уваги доводи адвоката Марини Дубровино про те, що Клих психічних нездоровий.

Нагадаємо, ще восени минулого року МЗС України висловило обурення у зв'язку з рішенням Верховного суду Чеченської Республіки про продовження на 4 місяці арешту Карпюку і Станіславу Клиху.