ua en ru

Суд визнав екс-міністра оборони Кіпру винним у ненавмисному вбивстві 13 людей

Суд визнав колишнього міністра оборони Кіпру Костаса Папакостаса винним у ненавмисному вбивстві 13 осіб у 2011 р. в результаті вибуху боєприпасів, конфіскованих в 2009 р. з судна, що прямувало з Ірану, передає Associated Press.

Йдеться про вибухи, що сталися 11 липня 2011 р. На базі Військово-морських сил (ВМС) "Евангелос Флоракіс", розташованій між містами Лімасол і Ларнака на півдні країни. В результаті НП була також виведена з ладу розташована поблизу бази найбільша в країні електростанція "Вассілікос". Зазначимо, що Папакостасом і командувач Національною гвардією генерал-лейтенант Петрос Тсалікідіс в той же день подали у відставку у зв'язку з інцидентом.

Суд ухвалив, що екс-міністр не вжив необхідних заходів для запобігання вибуху 80 контейнерів з порохом. Остаточний вирок буде винесено 24 липня 2013 р.

Крім того, суд визнав винними в менш серйозних порушеннях трьох високопоставлених представників пожежної охорони. Колишній міністр закордонних справ Маркос Кіпріану і екс-заступник голови національної гвардії Саввас Агрігу були виправдані.