ua en ru

Суд залучив НАБУ у якості третьої особи у справі за позовом Розенблата до Ситника

Суд залучив НАБУ у якості третьої особи у справі за позовом Розенблата до Ситника Фото: Борислав Розенблат (facebook.com/BlokPetraPoroshenka)

Наступне засідання у справі відбудеться 1 березня

Окружний адміністративний суд Києва залучив Національне антикорупційне бюро України у якості третьої особи у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника. Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Як зазначається, у ході підготовчого судового засідання у справі було розглянуто клопотання представника НАБУ про вступ бюро у справу у якості третьої особи.

"Суд заслухав позицію сторін і оголосив рішення: залучити НАБУ до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Наразі суд оголосив перерву у підготовчому засіданні. Наступне засідання відбудеться 1 березня", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Розенблат просить суд визнати протиправними дії Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору. Крім того, Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України щодо не проведення належного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці НАБУ, через розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Розенблат направив новий позов до суду проти НАБУ 15 грудня 2017 року.