ua en ru

Суд засудив бойовика, що воював в Донецькому аеропорту, до 8 років в'язниці

Суд засудив бойовика, що воював в Донецькому аеропорту, до 8 років в'язниці Фото: Донецький аеропорт (facebook.com/Игорь Іванов)

Чоловік вступив в ряди батальйону "Схід" на посаду стрілка

Червоноармійський районний суд засудив бойовика, що воював в Донецькому аеропорту, до 8 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"23-річний мешканець Добропільського району, який брав участь у збройних протистояннях терористів проти військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ), проведе за ґратами наступні 8 років і 6 місяців свого життя", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, прокурором під час судових слухань доведено, що в липні 2014 року чоловік, згідно з наказом бойовиків ДНР, відправився в Ростов-на-Дону Російської Федерації (РФ), де під командуванням інструкторів з числа військовослужбовців ЗС РФ проходив курс навчання поводження зі зброєю і тактиці ведення бою.

У серпні того ж року він повернувся в Донецьк, де вступив до лав батальйону "Схід" так званого "Міністерства оборони ДНР" на посаду стрілка. Отримавши військову форму і зброю, засуджений охороняв захоплені терористами об'єкти, за що отримував 360 доларів в місяць.

Так, у вересні - жовтні 2014 року спільник терористів брав участь у боях на території Міжнародного аеропорту "Донецьк" ім. Сергія Прокоф'єва. А з жовтня 2014 року по жовтень 2015 року у складі мотострілкової бригади здійснював розвідувальний нагляд за позиції військовослужбовців ЗСУ в смт Кіровське та Макіївці.

У жовтні 2015 року чоловіка затримали при перетині блокпосту Національної гвардії України біля с. Верхньоторецьке, де при огляді його речей виявили військовий квиток ДНР та інші документи, що вказують на участь у терористичній організації.

Червоноармійський районний суд визнав громадянина винним по 1 ч. ст. 258-3 КК (участь у терористичній групі чи терористичній організації) і засудив до 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області засуджений інформатор терористів, яка передавала бойовикам дані про українських військових.