ua en ru

Суд у справі екс-ректора Мельника відбудеться 2 квітня

Петро Мельник допитаний у слідчому управлінні МВС і переправлений до ізолятора тимчасового утримання.

Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби (ДПС) Петро Мельник допитаний у слідчому управлінні МВС і переправлений до ізолятора тимчасового утримання. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Завтра (2 квітня. - Ред.) слідство повезе його до суду за запобіжним заходом", - зазначив Аваков.

У суді від екс-нардепа від Партії регіонів Мельника вимагатимуть заставу 22,94 млн гривень, повідомили раніше у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Як повідомлялося, екс-ректор Мельник був затриманий на виконання постанови Печерського районного суду Києва після того, як прилетів до України авіарейсом з Лондона.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника надягли електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник утік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня Петро Мельник був оголошений у міжнародний розшук.