ua en ru

Суд переніс на невизначений термін засідання по справі 19 екс-співробітників ДАІ

Суд переніс на невизначений термін засідання по справі 19 екс-співробітників ДАІ Фото: суд у справі екс-співробітників ДАІ

Мова йде про 17 екс-інспекторів ДАІ та двох заступників голови ДАІ Києва

Судове засідання за обвинуваченням 19 колишніх співробітників Державтоінспекції, обвинувачених у службових фальсифікаціях і перешкоджанні мирним акціям "Автомайдану" в грудні 2013 року, перенесли на невизначений термін. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Справу за обвинуваченням колишніх співробітників ДАІ, призначену до розгляду Шевченківським судом міста Києва, перенесено на невизначений термін. Наголошується, що засідання відкладено через хворобу слідчого судді.

"Обвинуваченими є 19 екс-співробітників ДАІ. Серед них 17 інспекторів, які безпосередньо фальсифікували рапорт про адміністративні порушення і двоє колишніх заступника керівника ДАІ Києва - Опанасенко та Тищенко. Їм інкримінується службова підробка, це стаття 366 ККУ. А також стаття 340 - перешкоджання мирним зборам. Двом керівникам інкримінується організація цих злочинів", - розповів адвокат потерпілих Роман Маселко.

При цьому він підкреслив, що практики притягнення до відповідальності за статтею 340 ККУ в Україні немає. У справі проходить більше 40 потерпілих.

Нагадаємо, в суд направили обвинувачення у відношенні 17 екс-інспекторів ДАІ за "Автомайдан".