ua en ru

Суд відмовив "Нашій Україні" в оскарженні списку кандидатур до ОВК від "НУ-НС"

Київський адміністративний апеляційний суд відмовив у задоволенні позову партії "Наша Україна" про скасування положень постанови ЦВК № 604, якими затверджено список кандидатур до окружних виборчих комісій (ОВК) від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" без врахування квоти титульної партії "Наша Україна".

Київський адміністративний апеляційний суд відмовив у задоволенні позову партії "Наша Україна" про скасування положень постанови ЦВК № 604, якими затверджено список кандидатур до окружних виборчих комісій (ОВК) від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" без врахування квоти титульної партії "Наша Україна". Про це повідомляє прес-служба партії.

Читайте також: "Наша Україна" оскаржить кандидатури в ОВК від "НУ-НС" в суді

В повідомленні наголошується, що партія звернулася із відповідним позовом через те, що, у порушення норм законодавства Миколою Мартиненком було фактично одноосібно сформовано список кандидатів до окружкомів. Позицію партії "Наша Україна" було проігноровано при доборі цих кандидатур, і жодного погодження з власне партією не відбулося. Обставини прийняття такого рішення, яке мало ухвалюватися не менше як половиною депутатів фракції "НУ-НС", не з'ясовано. При цьому Центральна виборча комісія, яка до цього часу не соромилася ставити кандидатам надвимоги при оформленні документів, просто відсторонилася від відповідальності за ухвалену постанову, пославшись на недостатній обсяг повноважень для перегляду внутрішніх рішень суб'єктів виборів.

"Суд відмовився задовольнити вимоги партії "Наша Україна" відновити її законне право бути представленою в окружкомах, чим фактично втрутився в організацію виборчого процесу і непрямо здійснив вплив на майбутні результати голосування... У пошуку прихильності нових політичних патронів Микола Мартиненко вирішив застосувати адмінресурс голови фракції та у вузькій компанії президії фракції просто вкрав квоту основного учасника блоку - партії "Наша Україна", - вважає Ірина Ваннікова, кандидат в народні депутати від "Нашої України".

Читайте також: Підсумки жеребкування складу ОВК: Карлики отримують все

За її словами, після таких вчинків про жодну повагу до закону з боку так званої опозиції не йдеться. Ваннікова також відзначила, що в результаті дій Мартиненка, до списку кандидатур в окружкоми від "НУ-НС" потрапив член Партії регіонів, який очолив окружком в Одеській області.

Додамо, що на даний момент Мартиненко включений в списки Об'єднаної опозиції.