ua en ru

Суд залишив під вартою екс-главу банку "Михайлівський"

Суд залишив під вартою екс-главу банку "Михайлівський" Фото: Апеляційний суд міста Києва

Екс-глава правління банку підозрюється у розкраданні 870 млн гривень банківських коштів

Апеляційний суд міста Києва підтримав позицію столичної прокуратури та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким колишньому голові правління банку "Михайлівській" Ігорю Дорошенку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Сторона захисту, яка подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці, наполягала на пом’якшенні запобіжного заходу та зменшенні розміру застави. Однак суд, заслухавши аргументи прокурора та захисників, у задоволенні апеляційної скарги відмовив, а рішення суду першої інстанції залишив без змін", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратура підозрює колишнього главу правління банку у розкраданні 870 млн гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. Екс-посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 218-1 КК України.

Відповідне рішення суду прокоментував на своїй сторінці у Facebook Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Давно керівник банку не сидів за гратами. Але розкрадання коштів і доведення банку до банкрутства з метою перекласти на державу повернення вкладів на 870 млн - злочин. Дякую Апеляційному суду м. Києва за принциповість", - написав він.

Давно керівник банку не сидів за гратами. Але розкрадання коштів і доведення банку до банкрутства з метою перекласти на...

Опубліковано Юрієм Луценком 5 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 серпня Шевченківський районний суд Києва заарештував колишнього голову правління ПАТ "Банк Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з альтернативою внесення 137,8 млн гривень застави.