ua en ru

Суд оштрафував Безсмертного за порушення фінансової звітності партії

Суд оштрафував Безсмертного за порушення фінансової звітності партії Фото: Роман Безсмертний

Безсмертний оштрафований на 5 тисяч гривень

Печерський районний суд Києва оштрафував колишнього представника України в політичній підгрупі в тристоронній контактній групі в Мінську Романа Безсмертного на 5 тисяч гривень за порушення у фінансовій звітності Аграрної партії. Про це свідчить постанова суду від 22 березня, опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зокрема, суд розглянув відповідне клопотання Національного агентства з попередження корупції (НАЗК). Так, агентство встановило, що Безсмертний, будучи керівником центрального апарату політичної партії "Аграрна партія", порушив встановлений порядок подання фінзвіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Згідно з судовим рішенням, у листопаді 2016 року він подав фінансовий звіт стосовно 304 місцевих осередків партії, в якому зазначено, що Кіровоградська міська організація партії внесла за звітний період 495 гривень. При цьому встановлено, що Кіровоградська міська організація Аграрної партії за минулий рік взагалі ніякої діяльності не проводила і не має рахунку в банку.

Також наголошується, що аналогічна ситуація виникла з Долинською районною організацією, яка внесла в підтримку Аграрної партії 2 тисяч гривень.

Повідомляється, що порушення зафіксовані в роботі Чернігівської районної організації в Запорізькій області, Софіївської та Широківської районних організацій у Дніпропетровській області, Борзнянської районної організації і Харківської обласної організації Аграрної партії.

"Визнати винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП та піддати його стягненню у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн. Стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 320 грн", - зазначено в постанові.

Нагадаємо, в кінці 2016 року повідомлялося, що проти українських політичних партій складено 17 адміністративних протоколів за порушення термінів надання фінансової звітності.